Hopp til innholdet

Tips og råd for deg som vil bruke SUP om vinteren!

Det å padle ut på vannet når det -10 grader kan virke helt utenkelig for de aller fleste, men med riktig utstyr og planlegging kan du få helt fantastiske naturopplevelser.

Og vi lover deg:
Man kan holde seg god og varm ved å bruke riktig utstyr 🙂

Vi gir deg her noen tips og råd for at du skal få en trygg og god opplevelse med vinter SUP .
SUP i vintermånedene er en fin måte å oppleve naturen på sitt aller beste og man er nesten garantert alene.
Finnes alltid et sted uten is om vinteren, må bare lete litt..

1. Riktig og trygt utstyr !
Før du legger ut på vannet vinterstid er det viktig at man bruker utstyr som er konstruert for vinter.Ikke alle supbrett kan klare seg godt i ekstremt vær. Red Paddle Co oppblåsbare i SUPs bruk er teknologiske ledende dropstitch-teknologi kalt MSL, og er konstruert i deres eget private anlegg over en periode på 72 timer ved hjelp av en prosess kjent som TEC AIR. Dette inkluderer verdens strengeste kvalitetskontroll-sjekk, og gir denne prosessen overlegen kvalitet og holdbarhet for å levere pålitelig ytelse. Husk å sjekke trykket på brettet ditt, spesielt hvis du har lagret det oppblåst over en periode. Sikt inn på 20 PSI da vil brettet ligge høyere oppe på vannet og gi en langt bedre glid når du padler.

2. Sjekk værmelding og lag en plan . Sol er selvfølgelig er pluss for en god opplevelse , men det er ikke det eneste viktige… Forsikre deg om at du forstår vanntemperaturen, vindhastigheten, tidevannet og strømmen når du skal padle. Vindretning er en viktig å merke seg, spesielt hvis du planlegger en langdistanse suptur. (Motvind kan gi saktere fremdrift , og være kald) . Sørg for at du studerer værmelding før du går . (ideelt to  forskjellige værmeldinger for dobbeltsjekking ), da været på denne tiden av året kan være uforutsigbart og vannforholdene kan forandre seg veldig raskt som et resultat .

3. Riktige klær: For å få mest mulig ut av vinterpadling er det avgjørende at dine SUP- klær har de essensielle egenskapene du trenger for å holde deg tørr , varm og trygg . Vi bruker tørrdrakter med ull og fleece under. I tillegg til redningsvest, hansker, lue eller pannebånd.
Hvis det er veldig kjølig og du planlegger å rafte i elv, bølger eller surfe, vil en våtdrakt være det beste , gjerne tykkelse på 5 mm . Hvis du imidlertid planlegger å padle lengre avstand i roligere forhold, velg noe varmt, men pustende, da dette vil bidra til å regulere temperaturen, spesielt hvis du svetter   på turen .

4. Ekstra skift :   Å falle i vannet om vinteren kan være risikabelt, sørg derfor for at du har det riktige utstyret for å holde deg trygg på vannet . Pakk med en tørkepose eller vanntett bag med minst en ekstra tørr ull topp og et vanntett / vindtett lag. Ta med tilstrekkelig vann og mat som skal vare hele padleturen , og gjerne noen ekstra sjokolader eller nøtter.Ta alltid med en kommunikasjonsenhet hvis du skulle trenge hjelp under turen. Det er mange alternativer for å holde mobiltelefonen trygg og tørr mens du padler. Alle Red Paddle brett blir levert med gratis vanntett mobildeksel, som er designet for å være lett og vannavstøtende .

5. Tenk sikkerhet: – Alltid vær  forberedt på at du kan falle i vannet.   Hvis du tilfeldigvis faller i vannet bør du ha på deg redningsvest (eller PFD). Denne bør du ha med hele året, Ved å falle i kaldt vann kan en oppleve «kaldt-vann-sjokkrespons». Mens din naturlige trang er å svømme kjapt i sikkerhet, er det best å prøve å flyte rolig til sjokket er over. Å ha en redningsvest eller PFD gir deg ekstra sikkerhet; det vil hjelpe deg å flyte for å spare energi og puste før du prøver å komme tilbake på brettet ditt. Og når du er tilbake på tørt land, sørg for at du fort får varmen i deg.

6 . Padle sammen med noen :   Til slutt:  Det å padle sammen med noen er veldig lurt. Ikke bare er det tryggere å padle med en venn, det er så mye morsommere; hvordan ellers skal du få de perfekte SUP bildene ?
Om man ikke får med seg noen er det enormt viktig at man forteller noen hvor du skal , og når du kommer tilbake.

Vi håper du tar steget og prøver deg på vinter SUP, vi er helt sikre på at du ikke kommer til å angre!
Kontakt oss gjerne om du har spørsmål rundt dette, og sjekk vår YouTube kanal for tips og inspirasjon.
– Moro om du deler dine opplevelser med oss ved å bruke hashtag @supvikings i sosiale medier !
Lykke til 🙂

Til slutt en liten film fra en herlig tur jeg og Sondre var på i går i Nevlunghavn. Måtte lete Larvik rundt etter et sted som ikke var isbelagt… 😉

Om du blir inspirert av video og vil sjekke hva vi selger kan du se våre brett her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On Youtube